X

Omloop van Vlaanderen 16/03/2019

Foto's Fotoservice Verslag

Wind kan de pret niet bederven in de Omloop van Vlaanderen

Op zaterdag 16/03 werd de Proximus Cycling Challenge Omloop van Vlaanderen gereden. Een paar duizend sportievelingen beleefden een uiterst geslaagde namiddag rond het wielergekke Gent.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Omloop van Vlaanderen! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je persoonlijke foto's opzoeken!

Bekijk hier je foto's na de tocht

Parcours

De Omloop van Vlaanderen heeft voor elke wielerliefhebber wat wils!

Ben jij al vroeg in vorm en ben jij klaar voor een tocht op een uitdagend parcours? Kies dan voor de 149 km die goed is voor 12 hellingen, 9 kasseistroken en bijna 1.500 hoogtemeters.

Hou je het liever iets rustiger maar toch voldoende uitdagend dan hebben we met een parcours van 113 km, goed voor 8 hellingen, 9 kasseistroken en 1.000 hoogtemeters, het ideale parcours voor jou.

Begint het seizoen nog maar pas voor jou? Dan hebben we een kleinere lus van 82 km met 4 hellingen en 5 kasseistroken uitgestippeld.

De GPX files van het parcours zullen enkele dagen voor het event online staan.Ontdek hier het parcours!

Er is keuze uit drie afstanden:

 • 82 km (534 hoogtemeters)
 • 113 km (964 hoogtemeters)
 • 149 km (1445 hoogtemeters)

Parcoursoverzicht

Parcoursoverzicht

Parcours Kerkgate

1 Abeelstraat en Jagerij

De oplopende kasseien van de Jagerij, met daarvoor juist de steile Abeelstraat zorgen voor een eerste speldenprik tijdens de Omloop van Vlaanderen. Ideaal om de benen op te warmen!

Meer info

Parcours Taaienberg

2 Taaienberg

Na enkele minder bekende hellingen en kasseistroken trekken we naar een klepper van formaat. Drum je net zoals het peloton voor het gootje of ga je de uitdaging aan op de kasseien? Voor elk wat wils op deze steile reus met een maximaal stijgingspercentage tot 16%. Leg dus niet vanaf de eerste meters al je kaarten op tafel want menig wielertoerist heeft zich al verslikt in deze 890meter lange kuitenbijter!

Meer info

Parcours Berendries

3 Berendries

De Berendries is geen kasseihelling, maar daarom niet minder zwaar. De favoriete helling van Greg Van Avermaet zal je voor een zoveelste keer tijdens de Omloop van Vlaanderen op de adem doen trappen. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,2% en een uitschieter tot 12% begin je best behoedzaam aan de voet want ook hier wegen de laatste loodjes het zwaarst!

Meer info

Parcours Paddestraat

4 Paddestraat

Wie kasseien in Vlaanderen zegt, zegt de Paddestraat. Aan de 2.3km lange strook, bezaaid met de Zottegemse kinderkopjes uit de Ronde van Vlaanderen, komt ogenschijnlijk geen einde. Dit is de start van een loodzwaar drieluik want meteen daarna zijn ook de Lippenhovestraat en de Lange Munte aan de beurt. Gelukkig krijg je tussendoor nog snel de kans om bij te tanken op de laatste bevoorrading van de dag. Een extra minuutje rust en een kleine energieboost zijn hier zeker geen overbodige luxe.

Parcours Lange Munte

5 Lange Munte

Op weg naar de laatste rechte lijn richting Ghelamco Arena ligt nog één hindernis met naam en faam, de Lange Munte. Meerdere profrenners hebben zich al verkeken op deze 2,6 km lange kasseistrook. Staat de wind schuin op de neus, dan zal ook jij elke spiervezel in je benen voelen branden.

Meer info

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

Organisatie & pers

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton